Invocând prognoza meteo, Primăria Capitalei va închide, vineri, toate unităţile de învăţământ

Primarul general al Capitalei a anunţat că, vineri, toate unităţile de învăţământ vor fi închise.

Edilul a invocat prognoza meteo.

“În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare, toată saptamana, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundentă, am decis ca, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală sa fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorinţa de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, a spus Gabriela Firea.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea în Capitală se anunţă deosebit de rece în următoarele cinci zile, cu temperaturi negative pe timpul nopţilor şi noi depuneri de zăpadă.

În intervalul 20 martie, ora 15.00, 21 martie, ora 8.00, temperatura aerului va scădea până la o minimă de – 5 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească, spre – 7 grade, iar cerul va deveni variabil şi vântul va sufla slab şi moderat.

Potrivit meteorologilor, începând de miercuri dimineaţă, vremea se va menţine deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de un grad, iar cea minimă va oscila între – 3 şi – 2 grade. Temporar, îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei sau gheţuş şi este posibil să se depună strat de zăpadă de 2 – 5 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35 – 45 km/h.

De asemenea, în perioada 22 martie, ora 8.00, 23 martie, ora 8.00, temperatura maximă va fi în jur de zero grade, iar cea minimă va fi între -5 şi -4 grade. Totodată, mai ales seara şi noaptea, temporar va ninge, moderat cantitativ noaptea când se va depune strat nou de zăpadă mai consistent şi vântul se va intensifica, atingând spre sfârşitul intervalului viteze în jur de 50 km/h.

Începând de vineri dimineaţă şi până sâmbătă, 24 martie, la ora 8.00, regimul termic se menţine rece, iar valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul a zero grade Celsius. Minimele vor oscila între -5 şi -3 grade şi va continua să ningă, moderat cantitativ mai ales ziua, când se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS