Invitație la paella în Valencia

Alături de Barcelona, Valencia este cel mai important port mediteranean al Spaniei. Turiștii găsesc aici un oraș viu – la fel de animat la miezul nopții ca în mijlocul zilei – încărcat de istorie, artă și, nu în ultimul rând, un reper al gastronomiei spaniole. Este considerat și unul dintre cele mai romantice locuri din Europa.

 

Se află pe malul vestic al Mediteranei, de-a lungul râului Turia. De aceea, turiștii care ajung aici pot combina statul la plajă cu vizitarea unor obiective extreme de interesante. Cei care aleg a doua variantă nu vor fi deloc dezamăgiți pentru că Valencia are atât de multe locuri de descoperit – de la Turnurile Serranos si Quart, ce au facut parte din zidurile de apărare ale orașului, la Palatul Marchizului Dos Aguas, Grădina Botanică și mai ales Orașul Artelor si Științelor.

 

Acesta din urmă este de-a dreptul impresionant. E un complex de divertisment imens, situat în imediata apropiere a portului din Valencia și este, probabil, cea mai interesantă atracție turistică modernă din oraș. Include, printre altele, un planetariu și un parc oceanografic. În apropiere se află și parcul de distracții Gulliver.

 

Plimbați-vă și prin Jardi del Turia – un parc cu vegetație luxuriantă, plante exotice și piste pentru biciclete – creat pe locul unde, în trecut, a fost albia râului Turia, responsabil de inundațiile care au măturat orașul în anii 50. După ce apele s-au retras, autoritățile locale au decis să devieze cursul râului ca măsură preventivă.

 

Pe de altă parte, pentru a vă bucura de o panoramă minunată asupra orașului, urcați în Turnul El Miguelete, care face parte din Catedrala din Valencia.

 

Pentru a simți spiritul valencian, mergeți în cartierul Barri del Carme, unde la tot pasul sunt cafenele, restaurante – în care, evident, se servește paella valenciana, și numeroase magazine. Totuși, pentru shopping, alegeți Mercado Central, de unde puteți cumpăra cadouri la prețuri bune.

 

Articole Similare