Confidenţialitate

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la unirea Occidentului, spune Claudiu Degeratu, expert în securitate națională | AUDIO

Occidentul se coalizează împotriva Rusiei în aceste momente, cu sancțiuni care merg dincolo de cele din timpul Războiului Rece, a declarat la Europa FM, expertul în securitate națională, Claudiu Degeratu.

O altă urmare a războiului din Ucraina este că relația transatlantică se revitalizează, a spus expertul în securitate națională, la Deșteptarea:

„Se consolidează voința politică pentru a consolida o coaliție internațională împotriva Federației Ruse, alta decât NATO, alta decât Uniunea Europeană. Discutăm de o coaliție de state care majoritatea sunt membre ale celor două organizații dar care, pe baze bilaterale, au decis să asigure ajutor militar substanțial și aici se formează această formulă care să evite cumva dintre NATO direct, ca organizație, și Federația Rusă și va fi demunită probabil o Coaliție a lumii libere sau o Coaliție internațională pentru Ucraina.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum ar putea reacționa Kremlinul la adresa statelor care sprijină Ucraina, dincolo de șicane diplomatice? Claudiu Degeratu:

„Uitați-vă că avem o blovadă navsală în Marea Neagră și în continuare sunt incidente acolo și, deasemenea, se pot reîncălzi niște conflicte, Transnistria, Osetia, în Georgia, care ne îngrijorează permanent. Nu în ultimul rând, atacuri cibernetice, ne așteptăm la atacuri cibernetice care ne vizează direct.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Citește și: Războiul din Ucraina, în a șasea zi: Bombardamentele au continuat în ciuda primelor negocieri pentru pace | LIVE UPDATE