Confidenţialitate

Învățătoare amendată pentru că a discriminat unui elev

O învăţătoare de la o şcoală din Bucureşti a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că a discriminat un elev de 7 ani, care suferă ADHD.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a constatat că învățătoarea l-a uminilit în fața colegilor și nu i-a permis accesul la educație.

Cristian, în vârstă de 7 ani,  în clasa pregătitoare din Şcoala generală nr. 92 din Bucureşti a fost victima comportamentului „abuziv şi discriminator”, a constatat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. 

Potrivit CNCD, învăţătoarea copilului  a refuzat accesul profesorului de sprijin la clasă, l-a umilit în mod sistematic pe Cristian, l-a exclus de la activităţile extracurriculare şi l-a ameninţat şi trimis acasă în repetate rânduri.

Mai mult, acelaşi cadru didactic s-a coalizat cu ceilalți părinţi împotriva elevului și au semnat petiţii de excludere a acestuia din clasă.

Mai mult, au făcut grevă prin absentarea de la ore.

Din această cauză, părinţii copilului cu ADHD au fost nevoiţi să îl transfere la o altă şcoală, mult mai departe de casă.

CNCD a constat astfel că invățătoarea i-a împiedicat accesul copilului la educaţie și a a sancţionat-o pe învăţătoare cu o amendă de 1.000 lei pentru că a aplicat „un tratament injust, degradant şi umilitor” faţă de Cristian.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a solicitat Şcolii generale nr. 92 din Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru a evita situaţii în care copii cu nevoi speciale sunt marginalizați.