Inundații și mașini avariate de grindină în Moldova

Ploile torențiale de azi noapte din zonele cu cod portocaliu au inundat sute de gospodării în multe județe: în Suceava și Neamț grindina a distrus zeci de mașini. În Petroșani, județul Hunedoara, pompierii au intervenit azi noapte, în urma unei furtuni puternice. Au fost inundate mai multe gospodării, iar canalizarea oraşului nu a făcut faţă cantităţii mari de apă.

Grindina a avariat zeci de maşini. Unele autoturisme au avut parbrizul şi luneta sparte, iar altora le-a fost afectată caroseria.

În județul Neamț, cel puțin 30 de gospodării din opt comune din au fost afectate de inundații azi noapte. Și aici sute de mașini au fost avariate de grindina cât oul de găină care a căzut în aproximativ 30 de minute, tabla autoturismelor fiind indoită și parbrizul a fost spart de gheață.

În Județul Suceava, peste 70 de pompieri au intervenit azi-noapte pentru a scoate apa din curți. Aproape 100 de gospodării şi case au fost inundate. În plus, patru oameni au fost salvaţi de pompieri.

Zece persoane au fost evacuate, aseara, de la o pensiune din localitatea Lepşa, comuna vrânceană Tulnici, după ce un podeţ aflat pe drumul de acces către pensiune a fost distrus de viitură.