Inundații în Valea Jiului: Într-un cartier, apa a ajuns până la primul etaj al blocurilor

 

Zeci de persoane evacuate din case și sute de gospodării inundate. Acesta este bilanțul efectelor produse de o furtună puternică ce a lovit azi-noapte Valea Jiului. În mai puțin de două ore Valea Jiului a fost sub ape.

Peste 60 de persoane, între care 6 copii și o femeie însărcinată, au fost evacuate de pompieri cu ajutorul bărcilor, iar sute de gospodării au fost inundate în urma unei ploi torențiale ce a făcut ravagii în Valea Jiului.

Alte două persoane au fost transportate la spital cu hipotermie. Ploaia a început în jurul orei 21.00 iar în scurt timp toate orașele din Valea Jiului arătau ca după un adevărat potop.

În Petroșani, spre exemplu un întreg cartier aflat într-o zonă mai joasă, a fost sub ape. Nivelul apei a ajuns până la primul etaj al blocurilor.

La Lupeni, primarul Cristian Resmeriță a solicitat instituirea unui cod roșu de intervenții, după ce toate străzile din localitate au fost sub apă, iar autoritățile locale s-au arătat depășite de situație.

Aproape 200 de pompieri ai Detașamentelor Petroșani, Deva, Hunedoara și Orăstie precum și ai Secției Ilia, au fost mobilizați în zonele afectate pentru a-i ajută pe cei afectați.

Primele date arată că ploaia torentială, care nu a putut fi preluată de sistemele de canalizare, a afectat 30 de blocuri și 300 de gospodării, majoritatea din Petroșani și Lupeni. De asemenea, subsolul Spitalului Petroșani și casa liftului au fost inundate.

Persoanelor evacuate le-au fost puse la dispoziție locuri de cazare pe perioada nopții în căminul Universității de la Petroșani.

Și DN 66, la intrarea în Petroșani, a fost blocat timp de aproximativ 3 ore din cauza aluviunilor și torenților.

În urmă cu doar o zi tot în Valea Jiului o ploaie torențială cu grindină a provocat pagube foarte mari după ce a distrus zeci de mașini și acoperișuri ale blocurilor

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS