Inundații în Maramureș, Timiș și Bistrița-Năsăud

Județul Maramureș a fost puternic lovit de ape seara trecută – aproape 30 de gospodării au fost inundate, printre acestea numărându-se și o școală. În urma ploilor abundente, orașul Borșa a fost cuprins de ape, iar drumul național 18 a fost blocat de aluviunile care au acoperit șoseaua pe mai bine de 2 kilometri.

Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din casele oamenilor

 

Situația a fost și mai gravă în Bistrița-Năsăud – cinci localități au fost afectate de inundații.

50 de persoane din satul Petriș – aflat la poalele Munților Călimani – au fost evacuate din calea șuvoaielor – printre ele un bebeluș de doar 3 zile, un copil de trei ani și o persoană dializată.

Au căzut mai bine de 60 de litri pe metrul pătrat, iar pâraiele au ieșit din matcă. Viitura – care a avut peste un metru înălțime – a lovit mai bine de 30 de gospodării.

Oamenii evacuați spun că nu au mai văzut așa ceva de 40 de ani. Ei au stat peste noapte la Centrul de Cazare Temporară amenajat în Căminul Cultural din Petriș.

Probleme au fost și în localitățile Lunca și Susenii Bârgăului unde mai multe gospodării au fost inundate, cinci podețe au fost colmatate, iar mai bine de 5 kilometri de drum au fost inundați. În comuna Budești – mai mulți stâlpi de electircitate au fost puși la pâmânt de apele învolburate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În județul Timiș mai bine de 200 de gospodării au fost cuprinse de ape, spune purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Bogdan Mutu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS