Confidenţialitate

Incendiu puternic de vegetație produs în două comune din Vâlcea. Pompierii au monitorizat întreaga zonă în cursul nopții | VIDEO

Un incendiu devastator de vegetație uscată și pădure s-a produs azi-noapte în două comune din Vâlcea. Focul a fost greu de stins din cauza vântului puternic. Suprafața afectată este de peste 150 de hectare. Încă de aseară, zeci de pompieri militari și volunatari încearcă să țină focul departe de zona locuită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul a pornit din comuna Ionești și s-a extins cu repeziciune și în comuna vecină, Scundu. Din cauza vântului care sufla cu putere, flăcările au cuprins și pădurea de foioase dintr-o zonă greu accesibilă. Au intervenit aproximativ 100 de pompieri militari și voluntari, pădurari și săteni, care au luat toate măsurile pentru ca focul să nu ajungă la gospodăriile oamenilor.

Intervenția, care a durat câteva ore, pe lângă vântul puternic, a fost îngreunată și de vizibilitatea redusă, aerul irespirabil și terenul accidentat. La multe focare s-a putut ajunge doar pe jos și s-au folosit mături, sticle cu apă și lopeți pentru a stinge focul. Pe dealuri, încă sunt focare aprinse, iar peste noapte pompierii au monitorizat întreaga zonă afectată.

În județul Vâlcea, în ultimele două zile au fost zeci de incendii de vegetație, de aceea, primarii, dar și pompierii atrag atenția oamenilor care au început să își curețe grădinile că, din cauza pericolului este interzis să dea foc resturilor vegetale.

 

Sursa foto: Amator

Sursa video: Amator

Citește și: Curți inundate și acoperișuri smulse în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Hunedoara, în urma ploilor și a vântului puternic | AUDIO