Confidenţialitate

Întrebarea dimineţii: Escrocherie sau minune?

„Minunile” lui Arsenie Boca într-un sat din Vaslui: oamenii cred că o pictură cu duhovnicul lăcrimează, au făcut troiţă cu termopane şi au pus restricţii pe uliţe.

În satul vasluian Puşcaşi este un aflux din ce în ce mai mare de pelerini la o icoană a părintelui Arsenie Boca. În urmă cu câteva săptămâni, o localnică a anunţat satul că icoana lăcrimează. Sătenii au fost cuprinşi de o mare emoţie, vestea s-a răspândit iar cum, chiar dacă icoana nu mai lăcrimează, în sat sosesc întruna pelerini cu microbuze şi autobuze, ca să se-nchine la minune.

Minunea a fost închisă într-o casetă de sticlă, ca să nu fie distrusă de pelerinii prea evlavioşi. Troiţa însăşi a fost văruită şi refăcută cu ferestre şi uşi termopan. De asemenea, atmosfera este întreţinută şi de muzica religioasă care răsună în boxele amenajate în apropierea troiţei.

De altfel, primpria din localitate a sesizat oportunitatea şi a improvizat o parcare în apropiere, a pus afişe cu indicaţii pe toate gardurile, să nu se rătăcească lumea iar accesul pe uliţa unde-i troiţa a fost restricţionat, ca să nu se creeze ambuteiaje. Doi săteni fac de pază la intrare, ca să se asiugre că-i respectată ordinea, relatează Adevărul. Reprezentanţii Bisericii trimit la troiţă cutii întregi cu lumânări pentru a fi vândute iar sătenii se bucură de aglomeraţie: “E bine pentru sat, dacă punem la socoteală că mai cumpără una alta de pe la magazine, tot e bun, aduc bani pentru sat” – zice un sătean.

Deci, o mare agitaţie în satul Puşcaşi, pornită de la o localnică ce susţine că a văzut cum lăcrima icoana.

Noi vă întrebăm ce credeţi că se întâmplă la Puşcaşi: minune dumnezeiască, aşa cum sigur cred pelerinii, ori escrocherie?

foto: adevarul.ro