Confidenţialitate

Întrebarea dimineţii: Care o fi secretul pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani?

Cei mai în vârstă oameni sunt identificați și monitorizați de către organizații precum Institutul de Cercetări Gerontologice și Cartea Recordurilor, iar atunci când este înregistrat un nou record, întrebarea cel mai frecvent pusă este: ce stil de viață ați adoptat pentru a depăși 100 de ani?

Cel mai adesea centenarii susțin că dieta este principalul aspect căruia i se datorează recordul de a avea o viață îndelungată.

Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, pune longevitatea pe seama unei diete bazate in principal din sushi.

Jeanne Calment, în vârsta de 122 de ani, asociză recordul vârstei sale cu o dietă bazată pe ulei de masline și ciocolată.

Besse Cooper, cu vârsta de 116 ani, pune accentul pe evitarea mâncării de tip fast-food.

Emiliano Mercado del Toro, în vârstă de 115 ani, susține că secretul unei vieți îndelungate este porția zilnică de mălai, unt și lapte, servite cu pește sărat.

Emma Morano, însă,  în vârstă de 115 ani, mănâncă de obicei la o masă ciocolată, trei ouă și băuturi spirtoase.

Mark Behrends a împlinit, de curând, 110 ani şi spune că motivul pentru care a ajuns la această vârstă este faptul că a băut o cutie de bere, zilnic, la ora trei după amiaza.

Jiroemon Kimura, adept al confucianismului, susține că secretul constă în a mânca până când te simți în proporție de 80% sătul.