Întrebarea dimineții: Ați folosit cardul de sănătate? Ați avut probleme sau nu?

Au fost semnalate în toată ţară numeroase probleme la folosirea cardurilor de sănătate, care au devenit obligatorii.

Practic, când mergem la medic şi când cumpărăm medicamente pe reţetă, trebuie să folosim cardul de sănătate – dar ieri sistemul informatic pare să fi funcţionat foarte greu sau chiar deloc.

În Galaţi, de exemplu, sistemul s-a blocat şi pacienţii au stat şi câte jumătate de oră ca să li se elibereze o reţetă. Pacienţii şi medicii s-au enervat, s-au format cozi mari.

În Cluj, de asemenea, cardurile de sănătate n-au funcţionat, serverele au picat iar pacienţii şi medicii au pierdut enorm de mult timp încercând să se descurce cu sistemul blocat.

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj, pacienţii au aşteptat câteva ore pentru o simplă internare.

“Stau de o oră, așteptăm toți aici, nu ne convine. Văd că doamna de la Internări a abandonat sistemul cu carduri și face prin metoda clasică, care e mai eficientă deocamdată”, a afirmat un pacient, citat de Digi 24.

Şi în Suceava, sistemul a funcţionat corect la început, după care s-a oprit şi întreaga activitate a fost dată peste cap.

O colegă de breaslă a postat următorul mesaj pe Facebook, exasperată de problemele pe care le-a întâmpinat:

“Stau de două zile cu copilul cu febră și dureri în gât! Azi mă duc la doctor. Primește tratament, pe rețetă compensată, pe numele ei, că are gâtul plin de puroi. Preventiv, încerc să îmi activez cardul meu de sănătate. Evident, nu merge. Ajung la farmacie. Nu vor să îmi dea rețetă, căa ea nu are card, iar al meu nu e activ. Până la urmă îmi dau rețeta, după ce le las telefonul să mă anunțe dacă au putut deconta rețeta de copil fără card!”