Intrarea în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 s-a aglomerat din nou în ultimele ore

Intrarea în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 s-a aglomerat din nou în ultimele ore, după ce românilor care au ajuns la granița cu Austria li s-a permis să tranziteze Ungaria.

În urmă cu o oră, se așteaptau 140 de minute.

Chiar dacă aseară, prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, pe sensul de intrare în țară s-a revenit la un timp de așteptare de 10 minute, în această dimineață, timpii de așteptare au crescut foarte mult.

Din 19 martie ora 6 și până azi dimineață, ora 6:00 au intrat pe la Nădlac 2 peste 4.800 de persoane și peste 2.700 de mijloace auto.

Asta înseamnă că de la deschiderea culoarului verde pentru traversarea Ungariei, au ajuns în România  peste 17.000 de persoane dintre cele care fuseseră blocate la granița dintre Austria și Ungaria. Este vorba în special de cetățeni români, dar și de cetățeni din Republica Moldova sau Bulgaria.

Medicii DSP continuă efectuarea triajului epidiemiologic la intrarea în țară.

Cei care vin din așa numitele zone galbene merg în autoizolare, iar cei care vin din zonele roșii, sunt trimiși în centrele de carantină. În județul Arad, vineri dimineață, se aflau în carantină 137 de persoane, iar în izolare la domiciliu, 665 de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS