Intrare liberă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

De 1 Iunie, copiii sunt așteptați să-și petreacă ziua la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, având intrarea gratuită, după cum se arată într-un comunicat transmis Europa FM.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit o serie de activități distractive, conferințe, ateliere de creație cu imaginație și laboratoare de știință, precum și o expoziție cu animale vii, adusă la muzeu de Asociația „Pajura”.

Cei mici vor putea admira cele mai spectaculoase rase de păsări şi exemplare de găini de rasă, porumbei aparţinând diferitelor rase şi varietăţi coloristice, fazani, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene, care vor popula curtea muzeului pentru două zile (1 și 2 iunie 2019).

De la ora 11.00, copiii sunt invitați la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni, care va avea loc în Sala Multimedia de la parterul Muzeului. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului precum și de câțiva invitați surpriză! În cadrul acestei întâlniri, Andreea le va vorbi micuților despre legătura care se creează între copii și prietenii lor necuvîntători și le va exemplifica acest lucru povestindu-le despre Bindi și Tippi, două fetițe care au iubit animalele și au petrecut mult timp în compania lor. În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști.

Actorii păpușari Ana Crăciun-Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu și Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspirați de momentele artistice și vor dori să-și facă acasă propriul teatru de umbre.

Participarea copiilor la aceasta ediția specială a întalnirii cu Dodi și Roni este gratuită!

Micuții cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani sunt așteptați de la ora 10:15 la atelierele de creație cu imaginație Holy Molly, să creeze felicitări prin tehnica quilling. Chiar dacă pleci la drum cu materiale puține, dar cu sclipici din abundență… cu Holy Molly poți face orice îți propui! Tot ce-ți trebuie e puțin entuziasm și un dram de încredere! Din ațe, lipici, sclipici, nisip și hârtie, precum și cu ajutorul crenguțelor și al frunzelor culese de prin grădini și parcuri, vom inventa cele mai năstrușnice felicitări!

Între orele 13.30-14.45 și 15:00-16.15, copiii pasionați de Lego vor învăța despre transmisie și vor construi o bandă transportoare cu două nivele, iar cei pasionați de șah se vor înscrie la Competiția de Șah la Antipa, un concurs cu premii, desfășurat între orele 13:30 și 15:00 în Sala Atelier de la etajul muzeului. De la 10:15 pasionații de Robotică vor învăța să „programeze în culori!”

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face pe adresa de e-mail info@antipa.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS