Intra in vigoare noul mers al trenurilor

În perioada iarnii, Trenurile Zăpezii vor circula spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane.

Noul grafi de cirulaţie a trenurilor intră, de astăzi, în vigoare, urmând a fi valabil până la 12 decembrie 2015, potrivit CFR Călători.

În acest interval, se vor afla în circulație peste 1.100 de trenuri.

În perioada iernii, Trenurile Zăpezii vor circula spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane, precum cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei și Petroșani.

Unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

Pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 euro/sens), Budapesta (de la 29 euro/sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

CFR Călători menționează faptul că, anul viitor, trenurile de pe ruta București Nord – Constanța vor avea, în continuare, durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore.

Vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighișoara – Curtici pe coridorul IV Paneuropean, demers care va avea efect direct în diminuarea capacității de circulație (până la 50% pe zonele cu lucrări) și posibile întârzieri accidentale.