Într-un an, Educația va avea o nouă lege/ S-ar putea da două tipuri de bacalaureat

Ministerul Educației va lucra cu Administrația Prezidențială pentru a face o nouă Lege a Educației până la finalul anului viitor. Actuala Lege a Educației a fost adoptată în 2011, iar de atunci a fost modificată și completată de mai multe ori.

Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Pavel Năstase a explicat că unul din motivele pentru care se va schimba legea este reglementarea învățământului profesional.

,,Vedeți, noi, acum, vorbim despre învățământul dual. Este o nouă formă de pregătire care nu este prinsă (n.r. în Legea educației) și trebuie reglementată. Învățământul dual pleacă de la cerințele de pe piața forței de muncă., unde nu avem meseriași la nivelul de bază: instalatori, croitori, dulgheri. Și atunci, acest învățământ dual, pentru care am pregătit și metodologia după care se va organiza acest învățământ, va prelua aceste cerințe de pe piața forței de muncă și în parteriat cu cei de la Camera de Comerț și Industrie e României, cu Asociația Patronatelor, acești tineri vor fi îndrumați să meargă să învețe o meserie prin ucenicie la locul de muncă”, a spus ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, ministrul Educației crede că se impune organizarea a două tipuri de bacalaureat: unul mai ușor pentru absolvenții de învățământ tehnic, iar altul, mai dificil, pentru cei care vor să urmeze o facultate. Însă nu din acest an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interviul integral cu ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, îl puteți urmări mai jos.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS