Intotero: Legea din Austria care reduce alocațiile copiilor români, discutată în cadrul Președinției CE

Autoritățile române contestă legea din Austria care reduce de la 1 ianuarie, alocațiile copiilor români ai căror părinți doar muncesc în această țară, nu sunt și rezidenți.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni consideră că indexarea alocațiilor nu reflectă principiul egalității și nediscriminării. Ministrul Natalia Intotero a spus că va fi discutată situația la reuniunile din cadrul Președinției Consiliului UE, preluată de România la începutul acestui an.

Legea se referă la mai multe state, printre care și România. Alocațiile sunt astfel reduse la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii.

Într-o declarație acordată Europa FM, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, spune că aproximativ 14 mii de familii sunt afectate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni face un apel la românii afectați să apeleze la autoritățile române dacă se simt discriminați. Natalia-Elena Intotero a enumerat adresele ți numerele de telefon accesibile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții MAE mai spun că românii care lucrează în Austria plătesc aceleași taxe ca cetățenii acestui stat și prin urmare ar trebui să beneficieze de tratament egal cu privire la drepturi. Ministerul de externe amintește de Tratatul prvind funcționarea Uniunii Europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS