Confidenţialitate

“Interzis să vă plângeți!” – noul anunț afișat pe ușa apartamentului papei Francisc

“Interzis să vă plângeți!” – Vizitatorii papei Francisc sunt avertizați încă de la sosirea lor în fața apartamentului acestuia din Vatican, prin intermediul unui afiș din carton agățat pe ușă, ce i-a fost oferit recent suveranului pontif de un psiholog italian, a dezvăluit vineri un apropiat al papei, citat de AFP.

Psihologul Salvo Noe, autorul unei cărți de dezvoltare personală, i-a oferit papei acel afiș la sfârșitul unei audiențe publice din piața Sfântul Petru din Roma, la jumătatea lunii iunie, raportează blogul Vatican Insider al jurnalistului Andrea Tornielli.

Papa Francisc i-a făcut atunci o promisiune: “Îl voi pune pe ușa biroului meu unde îi primesc pe vizitatori”.

Însă suveranul pontif a renunțat în cele din urmă să agațe afișul în grandioasele apartamente pontificale, unde se află biroul său, preferând o afișare mai informală, expunându-l în modesta sa reședință Domus Sanctae Marthae.

Pontiful argentinian recomandă adeseori credincioșilor să nu se lase cuprinși de melancolie și să nu se lamenteze.

În plus față de mesajul afișat pe pancarta “adoptată” de papa Francisc, vizitatorii sunt informați că aceia dintre ei care nu respectă acel ordin “sunt supuși unui sindrom de victimizare, cu o scădere notabilă a stării de dispoziție și a capacității de a rezolva problemele”.

Textul recomandă vizitatorilor “să se concentreze pe propriul potențial, și nu pe propriile limite” și se încheie cu mesajul următor: “Încetează să te plângi și acționează pentru a-ți schimba viața în bine!”.