INTERVIU: Artistul vizual Carmen Nistor, despre prima locomotivă pictată în motive tradiționale românești – VIDEO

Proiectul pentru prima locomotivă românească pictată cu motive românești tradiționale a luat naștere când artistul vizual Carmen Nistor își căuta o suprafață neconvențională de lucru și a primit o ofertă de colaborare din partea CFR Călători, a povestit ea într-un interviu pentru Europa FM.

Miercuri a fost lansată prima locomotivă românească pictată cu motive românești tradiționale, locomotiva Hora pornind deja pe primul drum către Constanța, sub privirile curioase și admirative ale celor adunați pe Peronul 14 al Gării de Nord din București. Locomotiva Hora este rezultatul colaborării între CFR Călători, Policolor și artistul vizual Carmen Nistor. În timpul verii va merge cu ”Trenurile Soarelui”, pe București-Constanța , iar din 15 septembrie va fi direcționată pe trasee turistice din țară.

Cum arată locomotiva HORA – GALERIE FOTO

Colaborarea ”a început cu un anunț pe o rețea de socializare în momentul în care eu îmi căutam o suprafață neconvențională de lucru”, a povestit Carmen Nistor pentru Europa FM, iar atunci a fost contactată din partea CFR Călători și i s-a propus o locomotivă în funcțiune.

Proiectul Moving Art – HORA este parte a campaniei Redescoperă Culorile României și se bucură de susținerea Policolor și CFR Călători, două branduri românești care vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor. Proiectul promovează într-o manieră inedită tradițiile românești – Hora, aducându-le în atenția tuturor într-o formă neconvențională, dar atractivă.

Articole Similare