Confidenţialitate

Intervenția Poliției la Onești va fi analizată de o echipă de șefi din cadrul Poliției Centrale, trimisă de la București

Un bărbat a sechestrat, luni, 2 muncitori, într-un apartament din Onești, i-a legat, înjunghiat, iar aceștia au murit ulterior.

Bătrânul a fost împușcat de polițiști, este la spital, iar luni seară și soția  sa, aflată în apartament, a fost reținută.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, Georgian Drăgan:

„O echipă de specialiști condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române să se deplaseze de urgență în județul Bacău pentru a verifica modul de intervenție la eveniment. La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La intervenția de luni, au încercat să rezolve conflictul un negociator al Poliției de la Băcău dar și polițiști de la SIAS, forțele speciale ale Inspectoratului Bacău:

„Din datele transmise de colegii de la IPJ Bacău, la locul evenimentului au intervenit polițiști de investigații criminale și de ordine publică, din cadrul IPJ Bacău, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și un negociator al Inspectoratului Județean Bacău. Au fost și polițiști din cadrul Poliției Municipale Onești.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În imaginile filmate de televiziuni se vede și se aude cum negociatorul Poliției a fost respins de agresor când i s-a cerut să elibereze muncitorii pe care îi legase și pe care i-a înjunghiat, decedați apoi.

Potrivit agenției Medifax, care citează surse judiciare, Poliția a negociat cu agresorul ore întregi, iar între momentul alertării prin 112 a forțelor de ordine, chiar de către atacator și intrarea polițiștilor în forță în apartament au trecut 8 ore.

Și chiar dacă agresorul s-a aflat o vreme la vedere, în balconul apartamentului, poliția a ezitat să tragă.

Anchetatorii  au deschis două dosare penale, unul pentru sechestrare de persoane, altul pentru omor, pe numele agresorului.