Interdicții pentru Bogdan Olteanu: fostul viceguvernator al BNR nu are voie să ia legătura cu părinții și cu fosta soție

Părinții lui Bogdan Olteanu și fosta sa soție, Cristina Andone urmează a fi audiați ca martori în dosarul în care fostul viceguvernator al BNR este acuzat de trafic de influență: ar fi primit 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu ca să faciliteze numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Bogdan Olteanu se află în prezent în arest la domiciliu.

Magistrații Înaltei Curți se tem că Bogdan Olteanu ar putea influența declarațiile martorilor, mai ales că la audieri au fost citați părinții lui și fosta sa soție, Cristina Andone. Așa că i-au interzis fostului guvernator al Băncii Naționale ca pe durata arestului la domiciliu să ia legătura cu aceste persoane.

Interdicția va fi respectată – a spus la ieșirea de la DNA, Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bogdan Olteanu a fost eliberat din arest preventiv pe 1 septembrie, iar până pe 25 septembrie se va afla în arest la domiciliu.

În tot acest timp, el trebuie să se prezinte în fața procurorilor și a judecătorilor ori de câte ori este chemat și nu are voie să ia legătura cu persoanele deja audiate și cu suspecții din acest dosar, printre care și omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.În 2008, acesta i-a oferit 1 milion de euro lui Bogdan Olteanu, care atunci ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților. Procurorii spun că în schimbul banilor, care i-au fost aduși prin intermediar, la sediul unui partid politic, Bogdan Olteanu ar fi intervenit la membri ai guvernului Tăriceanu care să favorizeze numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Liviu Mihaiu a ocupat acest post timp de aproape 5 luni, din septembrie 2008 până în februarie 2009.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS