Întârzieri pe Aeroportul Internaţional Cluj din cauza ninsorii

Şase curse aeriene operate pe Aeroportul Internaţional Cluj au întârzieri chiar şi de peste două ore din cauza ninsorii abundente. Din cauza condiţiile meteorologice e nevoie de mai mult timp pentru manevrele de degivrare, prin care se îndepărtează gheaţa de pe fuzelajul avioanelor.

Astfel, cursa Blue Air dinspre Bucureşti Otopeni, programată să aterizeze la 09:10 şi cursa Wizz Air dinspre Malmo, programată să aterizeze la 10:15 au întârzieri cauzate de condiţiile meteo nefavorabil, fără a fi precizată ora la care aceste curse ar urma să aterizeze.

Probleme au avut şi aeronavele care decolează de la Cluj-Napoca. Cursa Wizz Air spre Bologna a rămas la sol pentru degivrare, chiar dacă trebuia să decoleze la ora 06:50.

Afectate au fost şi cursele spre Bucureşti/Otopeni (planificată la ora 07:00), Bari (planificată pentru ora 07:30) şi cursa spre Luton (planificată pentru ora 08:00).

Toate aceste curse erau marcate la ora 09:00 ca fiind întârziate, fără a fi precizată o estimare a orei la care aceste curse ar urma să decoleze.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS