Întârzieri la livrările de alimente, în contextul crizei coronavirusului. Camioanele intră mai greu în țară | AUDIO

În această perioadă, mulți care au încercat să cumpere alimente online au constatat fie că nu pot plasa comenzi, fie că perioadele de livrare s-au mărit.

În timp ce președintele Asociației Marilor Rețele asigură că stocurile de alimente sunt suficiente, unii patroni de depozite avertizează că mare parte din legumele și fruntele de pe piață sunt din import, iar intrările camioanelor cu marfă din Turcia sau Spania sunt îngreunate acum de noile restricții.

Colega noastră, Anca Grădinaru, a încercat de două ori să cumpere câteva legume și fructe de pe site-urile unora dintre cele mai mari rețele comerciale – NU a reușit:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am sunat la linia verde de pe site să aflăm ce se întâmplă, mai ales că directorul executive al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, ne-a asigurat că sunt stocuri suficiente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am așteptat să ne răspundă cineva 10 minute.

Încercând să sunăm reprezentanții mai multor rețele, am aflat că aceștia sunt în ședințe maraton.

Reprezentantul unui depozit de legume și fructe din estul Capitalei i-a povestit Ancăi Grădinaru că în această perioadă a anului, în România se consumă mai ales fructe și legume din import, Turcia și Spania mai ales, ori camioanele cu marfă abia mai intră în țară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS