Confidenţialitate

Întârzieri de peste o oră la trei curse TAROM

Tarom anunță că din cauza reprogramării cursei Bruxelles –Bucureşti de aseară, alte trei zboruri, programate astăzi,  vor avea întârzieri.

Este vorba despre cursele Bucureşti-Frankfurt-Bucureşti,  Bucureşti-Praga-Bucureşti  și Bucureşti-Paris-Bucureşti.

 

Astfel, avionul spre Frankfurt, programat să plece la 8.40, nu plecase încă la ora 9.40 deși cursa ar fi trebuit să aibă o întârziere anunșată de 45 de minute,  cursa către Praga ar urma să plece  cu o întârziere estimată la o oră şi 45 de minute, iar cea către Paris cu o oră.

Problemele apar după ce aceară, avionul care urma să efectueze cursa Bruxelles-Bucureşti a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigaţie. După evaluarea tehnică a aeronavei, Tarom a decis reprogramarea cursei pentru astăzi, ora 10.45, ora Belgiei.

După urcarea în avion,  pasagerii cursei au fost anunţaţi că există o problemă tehnică după care, comandantul  i-a înștiințat că a cerut ajutor companiei aeriene Lufthansa.

După o oră, pasagerii au fost dați jos.

Printre pasagerii aflaţi la bordul aeronavei se aflau ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, dar și un secretar de stat de la  Ministerului Transporturilor.

Reprezentanții companiei Taron nu au răspuns apelurilor Europa FM, iar purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Henri Coandă a precizat că șefii companiei nu au venit cu explicații.