Intalnirea dintre TRUMP și KIM Jong-un, conform planului

Întâlnirea dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un va avea loc conform planului – a  declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, la o conferință de presă.

“Oferta a fost facută și acceptată. Coreea de Nord a făcut mai multe promisiuni și sperăm că vor fi respectate și, dacă este așa, întâlnirea va avea loc conform planului”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Reprezentanta șefului de stat american nu a dat mai multe detalii despre locul și  data întâlnirii, precizând că se fac însă pași administrativi.

Întrevedere dintre cei doi lideri ar putea avea loc până la sfârşitul lunii mai. Acest anunţ spectaculos a fost făcut la Casa Albă şi vine în urma unor contacte între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Kim Jong-un ar fi vorbit cu oficialii sud-coreeni și despre renunțarea la armele nucleare şi a promis să se abţină „de la orice nou test nuclear sau de rachetă”.

O reacție a venit și din partea Rusiei: „Sperăm că această întrevedere va avea loc”, a declarat Serghei Lavrov – Ministrul rus al Afacerilor Externe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS