Întâlnire la PMB între șefii FRF și LPF și primarul interimar pe tema redeschiderii Arenei Naționale

Negocieri la Primăria Capitalei pentru redeschiderea Arenei Naționale – șefii Federației de Fotbal și Ligii Profesioniste se întâlnesc cu primarul interimar al Capitalei pentru a-i cere să redeschidă stadionul.

Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu îi reproșează edilulului că stadionul stă închis din cauza Primăriei.

În replică, Răzvan Sava insistă că materialul acoperișului NU este rezistent în caz de incendiu, așadar nu poate pune viețile spectatorilor în pericol prin redeschiderea Arenei.

 

Surse citate de Gazeta Sporturilor susțin că întâlnirea dintre șefii FRF și LPF – Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu – și edilul interimar al Capitalei, Răzvan Sava au loc la sediul Primăriei.

Discuțiile au loc în contextul în care rezultatele testelor privind acoperișul stadionului se bat cap în cap.

Pompierii spun că materialul poate lua foc cu ușurință, în vreme ce firma producătoare susține că acesta este rezistent în caz de incendiu.

În aceste condiții, primarul Răzvan Sava așteaptă încă un răspuns – de la Ministerul Dezvoltării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Lumea nu ţine cont de ce înseamna legislaţie. Se spune ca acel material nu are agrement, s-au facut teste şi spun că acel material este clasa C, adică arde ca hârtia. (…) Nu e vorba să îmi asum responsabilitatea. E vorba să supun 55.000 de oameni la un pericol, lucru pe care nu o să îl fac niciodată”, a spus Răzvan Sava.

 

Răzvan Sava spune că materialul din care este realizat acoperişul Arenei Naţionale arde ca hârtia şi, dacă ar redeschide stadionul, ar pune în pericol 55 de mii de oameni.

Federația Română de Fotbal spune însă că își asumă răspunderea pentru redeschiderea Arenei – mai ales că pe 27 martie acolo este programat meciul dintre România și Spania.

Amintim, cel mai mare stadion din România este închis de peste 4 luni, întrucât nu a obținut avizul ISU în caz de incendiu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS