Întâlnire între ambasadorul SUA la București și ministrul Justiției, la solicitarea lui Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a solicitat o întrevedere cu ministrul Tudorel Toader. Vrea să discute cu acesta despre propunerile de modificare a legilor justiției. Surse citate de agenția Mediafax susțin că întâlnirea va avea loc marți, la sediul Ministerului Justiției.

Recent, Ambasada Statelor Unite a transmis că privește propunerile ministrului Tudorel Toader cu îngrijorare că independența sistemului judiciar va avea de suferit. Așa că i-a îndemnat pe toți liderii politici să continue lupta anticorupție.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus, recent, că nu înțelege atitudinea oficialilor de la ambasada americană. Și președintele Camerei Deputațior, Liviu Dragnea, a fost deranjat de reacția unor ambasadori  în ceea ce privește modificările din justiție a spus că în curând aceștia vor interzice citez ‘’dreptul de a gândi’’.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus recent ca președintele României să fie exclus din procedura de numire a procurorilor-șefi. Conducerea DNA, DIICOT și a Parchetului General ar urma să fie desemnată de ministrul Justiției, la recomandarea Consiliului Superior al Magistraturii. O altă prevedere controversată se referă la trecerea Inspecției Judiciare din subordinea CSM la Ministerul Justiției. În plus, ar urma să fie creată o direcție specială pentru anchetarea magistraților.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS