Institutul Matei Balș: Pacienții care au nevoie de ventilație mecanică sunt duși la alte spitale

Pacienții care ajung la Institutul Matei Balș din Capitală și care au nevoie de ventilație mecanică în secția de Terapie Intensivă sunt direcționați către alte spitale. Unitatea medicală nu are doctori care să asigure procedeele medicale. Managerul Spitalului, medicul Adrian Streinu Cercel spune că situație este cauzată de plecarea a doi medici în străinătate, la alte spitale. In plus, medicii care au ramas sa lucreze in spital sunt momentan in concediu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Institutul Matei Balș așteaptă ca Ministerul Sănătății să scoată la concurs posturile rămase libere în urma plecării medicilor. Medicul Adrian Streinu Cercel spune că situația este cunoscută la nivelul Ministerului Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății da asigurări că posturile rămase libere la Institutul Matei Balș din Capitală, după plecarea medicilor în străinătate, vor fi scoase la concurs în perioda următoare.

De asemenea, Centrul Operativ de Urgentă al Ministerului Sănătătii va colabora în această perioadă cu Institutul Matei Bals pentru redirecționarea cu prioritate a pacienților care au nevoie de ventilație mecanică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS