Confidenţialitate

Institutul “Marius Nasta” din Capitală va avea a doua linie de gardă pentru COVID | AUDIO

Ministerul Sănătății a aprobat instituirea unei a doua linii de gardă la Institutul Marius Nasta din București.

Această schimbare, după ce în weekend zeci de pacienți confirmați pozitiv cu SARS CoV 2 au așteptat în afara spitalului să fie văzuți de un specialist.

Avem medici pneumologi pentru a asigura și a doua linie de gardă. Problema este că, până în acest moment, nu-i puteam plăti. Colegii mei veneau sâmbăta și duminica de acasă. Acum putem plăti doi medici de gardă. În weekend nu aveam posibilitatea legală să plătim al doilea medic, care venea de acasă, dar nu rămânea 24 de ore, spune managerul Beatrice Mahler la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Protocolul cere ca, odată ce un pacient e confirmat pozitiv, să fie evaluat într-o unitate medicală, chiar dacă are simptome ușoare ce i-ar permite să fie tratat acasă.

Așa se explică aglomerație din față Institutului Marius Nasta, din weekend, când zeci de persoane au venit la evaluare. Nu au vrut să între în holul spitalului, unde sunt paturi pentru pacienți cu forme mult mai grave.

Beatrice Mahler spune că a mai cerut amplasarea unui cort încălzit de la Minister și că așteaptă un răspuns chiar marți:

În cursul ultimelor săptămâni, pacienții sunt aduși confirmați pozitiv inclusiv pe parcursul nopții. Normal că evaluarea durează mai mult. Din păcate, numărul mare de pacienți venit pentru evaluare pe timpul nopții, au necesitat să aștepte mai mult timp până s-a terminat evaluarea tuturor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.