Confidenţialitate

Institutul British Council „profund dezamăgit” de sancţiunile ruse

British Council, organism internaţional britanic pentru relaţii culturale şi educaţie, s-a declarat sâmbătă „profund dezamăgit” de sancţiunile ruse, după ce Moscova a anunţat că pune capăt activităţilor institutului în Federatia Rusă.

„Putem confirma că s-a cerut institutului British Council să-şi înceteze activităţile în Rusia. Regretăm profund această decizie”, a declarat organizaţia într-un comunicat.

Moscova a anunţat expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici şi încetarea activităţilor institutului British Council în Rusia, ca răspuns la deciziile Londrei.

Este vorba de sancţiunile anunţate miercuri de premierul britanic, Theresa May, care a făcut vinovată Rusia de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (Anglia), cele două persoane fiind spitalizate în continuare în stare critică.

Şefa guvernului britanic a ordonat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, o măsură inedită de la încheierea Războiului Rece, şi îngheţarea contactelor bilaterale cu Rusia.