Confidenţialitate

Instituțiile publice din Republica Moldova au redus consumul de curent cu 25% față de octombrie 2021. „Facem ședințele la lumină redusă” | AUDIO

Instituțiile publice din Republica Moldova au redus consumul de curent cu 25% față de octombrie anul trecut, iar Guvernul a făcut economie și mai mare.

Explicațiile au venit de la vicepremierul pentru digitalizare al Republicii Moldova, Iurie Țurcanu, aflat azi în București.

Vicepremierul pentru digitalizare al Republicii Moldova: „Facem ședințele la lumină redusă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ca să exemplific, clădirile guvernamentale au o economie de energie electrică de 25% față de luna de referință din anul trecut. Însăși clădirea guvernului, peste 35% din energia pe care o consuma în trecut acum este economisită. Facem ședințele de guvern așa la semilumină, transparent, dar la lumină redusă”, a explicat Iurie Țurcanu.

După ce separatiștii din Transnistria a redus drastic livrările de curent, Republica Moldova a mărit importurile de energie electrică din România.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Republica Moldova: Oamenii nu sunt mulțumiți de sistemul prin care se acordă ajutoarele pentru compensarea facturilor | AUDIO