Confidenţialitate

Republica Moldova: Oamenii nu sunt mulțumiți de sistemul prin care se acordă ajutoarele pentru compensarea facturilor | AUDIO

Populația din Republica Moldova este nemulțumită de sistemul prin care se vor acorda ajutoarele în vederea compensării facturilor. 15 noiembrie este data până la care cei care vor să primească ajutor trebuie să se înscrie pe platforma compensații.gov.md. Mulți clienți spun că au dificultăți la completarea datelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Populația este îndemnată să solicite compensările pentru facturi până cel târziu la 15 noiembrie. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis următorul mesaj: „(…)este data limită de înscriere în platforma compensații. Pe cei care nu au făcut-o îi îndemn să o facă. Personal am accesat-o, am completat-o, nu este nimic complicat, foarte simplu în utilizare”.

Ministrul Muncii, Marcel Spatari, a explicat procedura pentru platforma Moldova.org

„În acest sistem informațional vor fi colectate date despre stuctura familiei, despre consumul de energie, iar gospodăriile vor declara și veniturile pe care le au astfel încât să putem face un calcul să vedem cât la sută din bugetul gospodăriei se duce pe energie. Compensația va fi oferită ca și anul trecut, direct în factură”, a spus Ministrul Muncii, Marcel Spatari.

Unii clienți se plâng de faptul că au greutăți la înregistrare

„Lemne.md și compensații.gov.md, două platforme inutile. Niciun folos din ele. Pe compensații nu reușesc să mă înregistrez pentru că softul nu găsește codul de la Moldovagaz. Am sunat la linia fierbinte și mi-au spus să mai încerc peste o săptămână. Am încercat. Fix același lucru”, se plânge jurnalista Victoria Zaharia într-un mesaj pe Facebook.

Ministrul Muncii: Asistenții sociali comunitari și bibliotecarii vor oferi ajutor printr-o cerere care se depune la bibliotecă

„Pentru consumatorii care nu au acces la internet sau nu au un calculator sau nu pot să se înregistreze singuri, asistenții sociali comunitari și bibliotecarii vor ajuta printr-o cerere care se va depune la bibliotecă”, a mai spus ministrul Muncii din Republica Moldova.

Valoarea ajutorului, în funcție de categoria vulnerabilă, va fi stabilită luna aceasta de către Guvernul de la Chișinău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Criza energetică din Republica Moldova se accentuează. Populația este îndemnată să reducă consumul, iar Guvernul a dat un exemplu: A ținut ședința cu luminile stinse | VIDEO