Instanța supremă stabilește pe 10 ianuarie dacă pentru Radu Mazăre va fi emis mandat de arestare

Cazul lui Radu Mazăre va fi discutat de instanța supremă pe 10 ianuarie – au declarat surse judiciare pentru agenția națională de presă AGERPRES. Atunci se va stabili dacă pentru Radu Mazăre va fi emis un mandat internațional de arestare.

Procurorii DNA au cerut ca un mandat de arestare în lipsă să fie emis în cazul lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care politicianul plecat în Madagascar este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Instanța supremă ar urma să stabilească pe 10 ianurie dacă va înlocui măsura de control judiciar – pe care Radu Mazăre a încălcat-o – cu cea de mandat de arestare.

Trimis în judecată în mai multe dosare, Radu Mazăre nu s-a prezentat pe 30 decembrie la Poliția din Constanța, unde ar fi trebuit să semneze foaia de prezentă.

Potrivit Inspectoratului General de poliției, Radu Mazăre l-a informat pe ofițerul de caz că se află în Madagascar și că încearcă să obțină azil politic.

Să amintim, Radu Mazăre a fost condamnat până acum la 4 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar ce vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS