Confidenţialitate

Instanța Supremă judecă cererea lui Vasile Blaga de ridicare a controlului judiciar

Judecătorii Instanței Supreme judecă marți cererea senatorulu Vasile Blaga de ridicare a controlului judiciar în dosarul în care procurorii DNA Ploiești îl acuză de trafic de influență.

 

Anchetatorii susțin că în perioada 2011-2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

Fostul copreședinte liberala fost luni la Secţia 1 de Poliţie, unde trebuie să se prezinte în zilele de luni şi marţi, la ora 09.00, după ce a fost plasat sub control judiciar.

Întrebat dacă ar fi primit banii, Blaga a negat și a precizat că orice alte informaţii despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă va da doar în faţa instanţei, unde îşi va susţine nevinovăţia.

 

Senatorul Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie, când procurorii anticorupție  au început urmărirea penală în cazul său, pentru trafic de influenţă.

În aceeaşi zi, Vasile Blaga a anunţat că, în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse de către DNA Ploieşti, îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.