Instanţa supremă, aşteptată să pronunţe luni sentinţa pentru Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu

Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunţe luni în dosarul în care sunt implicaţi Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu. Procurorii au solicitat pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru fostul deputat, acuzat că i-ar fi dat edilului o casă în schimbul finanţării echipei Asesoft.

O cerere similară a fost formulată şi pentru Bădescu.

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă.

A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei.

Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS