Confidenţialitate

Instanța Supremă, așteptată să dea o sentință în cazul Mircia Muntean

Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe, luni, în dosarul primarului municipiului Deva, Mircia Muntean.

Acesta a fost condamnat anul trecut, pe fond, la 2 ani de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Pentru că avea o altă condamnare de 4 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu, Muntean a primit în total 6 ani de închisoare cu executare. Decizia de astăzi va fi definitivă.

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție poate să dea astăzi următoarele soluții: să respingă apelul și să îl trimită pe primarul Devei la închisoare, să îl achite pe Mircia Muntean, să decidă rejudecarea, să amâne cu 15 zile pronunțarea.

Mircia Muntean are pe fond o condamnare la 6 ani de închisoare cu executare. În 30 octombrie 2014, el a fost găsit în boscheți, plin de sânge, desculț și cu un câine în brațe, după ce părăsise mașina pe care o condusese și provocase un incident pe șosea. Analizele ulterioare au arătat că Muntean, pe atunci deputat, a avut o alcoolemie de peste 1,8 la mie.

El se afla în perioada de încercare pentru un alt dosar în care fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru un schimb ilegal de terenuri în municipiul Deva.

În plus, el are de achitat în solidar cu o altă persoană peste 330.000 de dolari. În prezent, el plătește acei bani din îndemnizația de primar.