Confidenţialitate

Instanţa se va pronunţa pe 13 martie în dosarul “Gala Bute”

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  se vor pronunţa pe data de 13 martie în dosarul “Gala Bute” în care procurorii au cerut pedeapsă cu închisoarea orientată spre limita maximă pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Acest dosar a fost construit în jurul Elenei Udrea. Trei ani s-a cercetat în acest dosar, nu am fost niciodată chemată. În 2 februarie, oamenii au fost luaţi cu mascaţii şi duşi la audieri în Gala Bute. Sunt convinsă că le-a fost frică tuturor celor chemaţi la DNA. Unii au ales să facă ceea ce se aştepta de la ei, ceea ce au crezut că îi va salva. Au fost speriaţi şi ameninţaţi să dea declaraţii. Speranţa mea e că măcar parte dintre judecăţile la nivel public la adresa mea au dispărut. Parchetul spune că mi-am construit sistem piramidal din oameni apropiaţi. Pe Nastasia nu l-am adus eu în minister. Pe Lungu l-am angajat fără să îl cunosc, mi-a fost recomandat de purt de cuvânt al partidului. Doar pe Topoliceanu o cunoşteam. Nu am numit pe nimeni să îmi aducă şpagă. Practica de 10 la sută era una generalizată. Ştiam de încercările oamenilor de afaceri de a ajunge în anturajul demnitarilor pentru a beneficia de contracte. Am preferat să le dau lor dreptate. Le-am spus că dacă aud de asemenea practici să nu îmi spună mie, să anunţe DNA. În confruntarea cu Gărdean, acesta spune că nu a afirmat că geanta cu bani era pentru mine. Banii nu cred că erau pentru Obreja, ci pentru Bute. Bute a susţinut mult timp că nu şi-a primit onorariul întreg“, a susţinut Elena Udrea în ultimul cuvânt adresat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La ieşirea de la instanţa supremă, fostul ministru al Turismului a mai spus că şi-a iertat demult denunţătorii şi că speră ca aceştia să fie achitaţi.

Procurorii DNA cer pedeapsă cu închisoare orientată spre limita maximă pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul “Gala Bute” în care aceasta e acuzată de abuz în serviciu și luare de mită.

Tot închisoare au cerut procurorii și pentru fostul ministru Ion Ariton, dar și pentru fostul președinte al Federației de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu și fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu.

În ceea ce-l privește pe Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă, care au făcut cu toții acord de recunoaștere a vinovăției, procurorii au cerut ca pedepsele să fie reduse cu o treime.