Confidenţialitate

Instanța anulează detașarea lui Radu Gavriş

Tribunalul București a suspendat decizia anunțată la începutul acestei luni în cazul detașării comisarului Radu Gavriş. Decizia de suspendare este executorie până când se va judeca fondul cererii, adică anularea deciziei de detașare.

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni, la începutul lunii setepbrie. Decizia fusese luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia.

Într-un interviu acordat Europa FM, comisarul anunța la momentul respectiv că a aflat de decizia luată de superiorii săi din presă.

Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. În ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă “un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare.

Surse din Poliție au susținut că detașarea din luna septembrie a acestui an a venit după ce în presă s-au scurs informații despre întlnirile cu interlopii avute de conducerea Poliției.