Instanţa admite extrădarea unuia dintre hackerii români care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington

Magistraţii Curţi de Apel Bucureşti au admis, marţi, cererea de extrădare în Statele Unite a Evelinei Cismaru, unul dintre cei doi hackeri români care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington.

În cazul lui Mihai Alexandru Işvanca, instanţa a amânat predarea până la soluţionarea unui dosar aflat la DIICOT Bacău sau, în caz de condamnare, până la punerea în libertate a acestuia.

Potrivit Agerpres, Evelina Cismaru va rămâne consemnată la domiciliu în vederea predării în custodia autorităţilor americane, până la data de 14 martie.

Decizia CAB nu este definitivă.

O plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.

Hackerii au reuşit, la începutul lunii ianuarie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul “ransomware”, pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS