Confidenţialitate

Inspectori DSP, sechestraţi în timpul unui control

Doi inspectori ai Direcției de Sănătate Publică din Gorj au fost împiedicați să efectueze un control la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Cei doi susţin că au fost sechestraţi într-un birou și le-au fost luate şi telefoanele de serviciu.

Au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și așteaptă terminarea verificărilor de către procurori – după cum transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

Cei doi inspectori ai Inspecției de Sănătate Publică au mers, săptămâna trecută, în control la Inspectoratul de Muncă pentru a verifica măsurile impuse în pandemie.

Dacă au fost efectuate circuitele cu publicul, dacă există dezinfectanți, cum se respectă distanțarea fizică și dacă angajații poartă măști de protecție.

Ajunși în instituție, angajații DSP au prezentat delegațiile de control, însă un salariat al Inspectoratului de Muncă a dispus ca acestora să le fie luate telefoanele și să fie duși într-o încăpere sub pretextul că și ITM desfășoară o anchetă cu privire la moartea unui angajat DSP.

Astfel, i-a pus să dea declarații cu privire la acel eveniment, împiedicându-i să desfășoare verificările pentru care veniseră. După ce au ieșit din instituție, angajații DSP au depus plângere la organele de anchetă pentru sechestrare și purtare abuzivă. Conducerea ITM Gorj nu a oferit nicio explicație cu privire la acest incident, comunicându-i, în schimb prefectului interesat de incident că se desfășoară o anchetă internă.