Confidenţialitate

ISJ Bistrița a închis două clase de liceu cu profil de muzică și de arhitectură | AUDIO

Cu cinci luni înainte de susținerea examenului de admitere la liceu, părinții și profesorii de la două licee vocaționale din Bistrița au aflat că în oferta educațională nu vor mai fi două clase : cea de  Muzică de la Liceul de Muzică Tudor Jarda și clasa de Arhitectură de la Liceul de Arte Corneliu Baba.

Cele două profile de liceu sunt unice în județ și au tradiție, fiind extrem de căutate în fiecare an.

Liceul de Muzică ar ajunge de exemplu în situația de a nu avea nicio clasă de muzică în acest an. Ana Dragu, părintele unui copil care studiază muzica încă din clasa I:

”Ne dorim să nu se desființeze. Este foarte dureros, pentru că studiază muzica pentru a intra la Liceul de Muzică. Când se pregătește pentru Muzică, alte chestiuni rămând în domeniu secundar, nu se pot duce acum pianiștii la Liceul Agricol.”

Decizia care i-a revoltat pe părinți și profesori a fost luată de inspectorul general Mihai Mureșan. Măsura vine care urmare a reducerii numărului de elevi cu aproape 700, această generație fiind cea în care copiii au intrat prima dată în clasa zero.  Părinții și profesorii de la cele două licee au întocmit petiții prin care cer păstrarea celor două clase de liceu.  Un memoriu a fost adresat și ministrului Sorin Câmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Andron