Confidenţialitate

Inspecția Sanitară a găsit nereguli la Spitalul „Sfânta Maria” din București

Inspecția Sanitară a încheiat controlul la Spitalul „Sfânta Maria” din București. Între concluzii: infecțiile din spital au fost mai multe cu 50% față de anul trecut și unitatea nu are medic infecționist. E așteptat acum acordul Primăriei Capitalei astfel încât Corpul de Control al ministrului Sănătății să poată începe verificările. Lucian Popescu:

Inspectorii au constatat că, deși în structura organizatorică a spitalului este specificat un laborator de analize medicale, acesta nu există în realitate – serviciile fiind externalizate către o firmă privată și alte patru unități sanitare publice.

În ceea ce privește respectarea condițiilor igienico-sanitares-a constat că blocul operator al spitalului dispune doar parțial de circuite corespunzătoare, iar punctele pentru igiena mâinilor din unitatea medicală sunt insuficiente.

Inspecția sanitară a mai descoperit că aceleași lifturi și căi de acces sunt folosite pentru toate activitățile, adică pentru personal, pacienți, lenjerie curată sau murdară, alimente și chiar deșeuri.

Potrivit raportului, în Spitalul Sfânta Maria din București nu există nicio stație centrală de sterilizare, iar spațiile existente pentru această activitate nu au nici ele circuite corespunzătoare.