Confidenţialitate

Inspecţia Judiciară verifică posibile abateri în instrumentarea Cazului de la Caracal

Inspecția Judiciară verifică dacă procurorii DIICOR de la Craiova au greșit în investigarea dispariției celor 2 fete de la Caracal.

Într-un comunicat emis în urmă cu puțin timp, instituția a anunțat că s-a autosesizat.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat încă de miercuri că dosarul crimelor de la Caracal a fost preluat de structura centrală de la serviciul teritorial Craiova.

Ulterior, Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente în Caracal, a fost audiat aproape 9 ore la sediul DIICOT, în noaptea de joi spre vineri, el menţinându-şi declaraţia anterioară că le-a ucis pe fete.

Comunicatul Inspecţiei Judiciare:

“Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT – ST Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane.

Menţionăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind ‘de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor’.”