Confidenţialitate

INSP: Doar 0,21% dintre persoanele vaccinate cu două doze au fost testate pozitiv | AUDIO

Doar 0,21% dintre cei care au terminat schema de vaccinare anticovid sunt testate pozitiv la Sars-Cov-2. Asta arată datele Institutului Național de Sănătate Publică în urma unui studiu care vizează perioada de când a început campania de vaccinare până acum. Cât privește persoanele vaccinate cu prima doză, procentul ajunge la 0,81 la sută. 

De la debutul campaniei de vaccinare, adică 27 decembrie 2020, aproape 3 mii dintre cei care au primit ambele doze ale unui vaccin anti-Covid au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2. Cei mai mulți, aproape 55 la sută, au fost confirmați în decurs de 4 săptămâni. 34 dintre ei au murit.

Potrivit INSP, din cei care au primit o singură doză de vaccin 18.630 de persoane au fost confirmate apoi cu infecție cu Covid-19. În această situație, aproape 95 la sută dintre ei au avut un test pozitiv în termen de 4 săptămâni de la administrarea serului iar 245 de oameni au murit. De la debutul campaniei de vaccinare peste 2 milioane 300 de mii de persoane au primit unul din cele trei seruri autorizate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș