Inscrierea la ora de religie este posibila si in continuare

Înscrierea la ora de Religie este posibilă şi în continuare, anunta Ministerul Educaţiei.

Initial fusese stabilita data de 6 martie ca termen-limită pentru strângerea opţiunilor, pentru că pe 9 martie se împlinesc cele 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale.

‘Stabilirea zilei de 6 martie ca termen-limită pentru colecatrea opţiunilor nu înseamnă că, după această dată, orice solicitare va fi respinsă. Nu, şcolile vor putea primi opţiuni şi peste acest termen’, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Intr-un comunicat de presă, Ministerul Educaţiei precizeaza ca unul dintre motivele pentru care Ministerul a stabilit data de 6 martie 2015 ca termen-limită pentru colectarea opţiunilor de a studia Religia este şi faptul că din 9 martie prevederea declarată neconstituţională îşi încetează efectele juridice. Un alt motiv este că, în ceea ce priveşte anul şcolar 2015-2016, stabilirea disciplinelor opţionale se face în această perioadă.

Potrivit datelor centralizate până vineri la ora 18.00, au fost introduse peste doua milioane 200 de mii de cereri, reprezentând 90 la sută din numarul elevilor. In intreaga tara, în învăţământul preuniversitar sunt peste trei milioane de elevi.