Confidenţialitate

INS: O seară romantică de Ziua Îndrăgostiților este din ce în ce mai scumpă | AUDIO

„Valentine’s Day” în vremuri de inflație. „Dragostea trece prin portofel”, iar o seara romantică de 14 februarie e din ce în ce mai scumpă: de la buchetul de flori până la bomboanele de ciocolată. Institutul Național de Statistică prezintă câteva „scumpiri” esențiale pentru Ziua Îndrăgostiților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la cina romantică din această seară, trebuie să știți că dacă veți cumpăra un buchet de trandafiri plățiti cu aproape 11 procente mai mult în comparație cu anul trecut. Iar nelipsitele bomboane de ciocolată costă în medie – potrivit INS – cu 17 la sută în plus.

Cum la o cină romantică șampania este esențială, aceasta este mai scumpă cu aproape 12 procente. Și o masă la restaurant costă mai mult. În medie cu aproape 14 la sută, potrivit datelor INS.

Sursa foto: INS

Iar pentru cei care vor intimitate și aleg o cameră de hotel – Institutul Național de Statistică nu vine cu vești bune. Pentru o noapte – prețul a crescut în medie în unitățile de cazare cu 12 la sută.

Iar Autoritate pentru Protecția Consumatorului ne-a avertizat să fim atenți în această perioadă de unde cumpărăm bijuterii, ciocolată și produse cosmetice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Recomandările ANPC în privința cumpărăturilor de Ziua Îndrăgostiților. La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați bijuterii, dulciuri sau cosmetice | AUDIO