Innovation Labs 2020: Încep Hackathoanele din București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

Programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice Innovation Labs 2020 invită tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală să își materializeze ideile în cadrul Hackathoanelor și programelor de mentorat organizate în București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Programul, care se va desfășura între 29 februarie și 18 mai 2020, este organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, ATOS, precum și The Romanian – American Foundation ca partener strategic.

În București, programul este susținut pe plan academic de către Universitatea POLITEHNICA din București şi Universitatea din București.

În acest weekend are loc primul hackathon din București. Aici echipele înscrise își prezintp ideea în fața unui juriu, iar cele mai fezabile intră în hackathonul de 24 de ore unde lucrează la prototip. La finalul celor 24h are loc prezentarea proiectelor și o nouă selecție, când sunt alese echipele care vor intra în program și vor beneficia de suportul Innovation Labs pentru a consolida produsul, timp de 4 luni.

Începând cu anul acesta, Innovation Labs invită și echipe de tineri entuziaști din orașele din proximitatea centrelor naționale să se alăture programului. Astfel, la Hackathonul din București din 2020 sunt așteptate și echipe din Brașov și Constanța.

Calendarul național al înscrierilor este următorul:
• 10 februarie – 27 februarie 2020: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București;
▪ 29 februarie – 1 martie 2020: Hackathonul din București, în cadrul Universității POLITEHNICA din București;
▪ 10 feb – 6 martie 2020: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;
▪ 7– 8 martie 2020: Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Innovation Labs urmărește să aducă tinerii aflați la început de carieră mai aproape de oportunitățile de finanțare a propriului startup, dezvoltând totodată în rândul studenților un mod de a gândi antreprenorial și introducând în vocabularul lor termeni sau concepte de business.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS