Confidenţialitate

Inițiativă înainte Zilei Internaționale a Cărții: Parcarea unui mall a fost transformată cu ajutorul titlurilor celebre

Începând de azi și până pe 5 iunie, atât centrul comercial Veranda Mall, cât și parcarea subterană vor fi transformate în cel mai nou loc de lectură urban. Parcarea subterană a centrului comercial a fost transformată cu ajutorul titlurilor celebre.

Inițiativa face parte din activitățile de promovare a cititului realizate de librăriile Cărturești în fiecare an cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, sărbătorită pe 23 aprilie.

Anul acesta, în colaborare exclusivă cu Veranda Mall, Cărturești transformă parcarea subterană a centrului comercial într-o invitație la lectură. Locurile de parcare au fost redenumite după titlurile unor cărți clasice precum: ”Lolita”, de Vladimir Nabokov, ”Emma”, de Jane Austen, ”Marele Gatsby”, de F. Scott Fitzgerald, ”Anna Karenina”, de Lev Tolstoi sau ”Doctor Jivago”, de Boris Pasternak.

Vizitatorii care aleg să fotografieze stâlpul cu titlul pe care doresc să îl citească și prezintă librarilor din Cărturești Veranda Mall beneficiază și de o reducere de 10%.

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, sărbătorită din 1995

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor își are originile în Catalonia, când librarii comemorau moartea autorului Miguel Cervantes pe care o asociau cu ziua tradițională de Sant Jordi (Sfântul Gheorghe), cunoscută și ca Ziua Trandafirului. De aceea și azi, în Spania, pentru fiecare carte cumpărată, cititorul primește un trandafir.

UNESCO a decis în 1995 să declare 23 aprilie Ziua Internațională a cărții.