Confidenţialitate

INHGA: Cod galben de inundații , până sâmbătă dimineață

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până sâmbătă dimineață, în șase bazine hidrografice și pe râurile din Dobrogea.

Potrivit hidrologilor, până sâmbătă, la ora 9:00, se vor consemna viituri rapide, creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții mici ai Siretului aferenți sectorului aval Adjudul Vechi (județele Vrancea și Galați), afluenții Bârladului din județele Vaslui, Vrancea și Galați, afluenții Prutului aferenți sectorului aval S.H. Drânceni (județele Vaslui și Galați), afluenții Buzăului din bazinul mijlociu și inferior (județul Buzău), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), afluenții Putnei din bazinul mijlociu și inferior (județul Vrancea) și pe râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

Atenționarea a fost transmisă de INHGA către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Mureș, Banat, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut și Dobrogea-Litoral.