Confidenţialitate

Detaşarea inginerului Ianculescu, de la Apele Române Mureş, a fost anulată

Ovidiu Ianculescu fusese mutat de la Mureş la Baia Mare, imediat după ce povestise jurnaliştilor de la Recorder cum a fost forţat să-şi dea demisia din funcţia de director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș.

Decizia de detaşare încetează chiar de pe 19 februarie.

Inginerul Ianculescu nu a lucrat, însă, nici o zi la Baia Mare, la 200 de kilometri metri de casă, unde fusese mutat.

Motivul – între timp, fostul şef al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș a obţinut în instanţă suspendarea termenului de detaşare.

Ovidiu Ianculescu a povestit pentru Europa FM:

“Când trebuia să merg la Baia Mare, am avut febră. Ne-am testat pentru COVID-19, iar eu și soția am fost depistați pozitiv.

După COVID-19 nu m-am simțit bine, mi-am luat medical și între timp, am avut o ordonanţă preşedinţială prin care am câștigat și nu a trebuit să mă mai duc, pentru că s-a suspendat.”

Chiar dacă Apele Române renunţă la detaşare, inginerul Ianculescu nu renunţă la proces:

“Cum să renunț? Stați că îi iau pe persoană fizică pe fiecare în parte. Mi-au afectat familia, iar pentru asta, nu cedez o secundă.”

Reamintim, Recorder.ro a publicat la sfârşitul anului trecut o anchetă în care arăta că directorul de la acea vreme al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, Ovidiu Ianculescu, a fost schimbat politic cu o persoană fără nicio pregătire în domeniu, fost angajat al unui parlamentar PNL.

Ovidiu Ianculescu ocupase postul prin concurs.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae