INFOTRAFIC: Recomandări pentru un trafic rutier sigur în condiții de ploaie și vânt puternic

Ținând cont de avertizările meteorologilor, Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române le recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită la volan, să adapteza viteza de deplasare la condiţiile concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere.

Conducătorii auto trebuie să sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS